Mercedes vreest ‘smerige’ ontknoping van F1-titelstrijd in Abu Dhabi

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het F1-seizoen 2021 stevent af op een thriller van formaat want titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan met evenveel punten naar de seizoensfinale in Abu Dhabi. Na de volgens velen ‘smerige’ race in Saudi-Arabië vreest Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ook een ‘smerige’ ontknoping in de F1-titelstrijd.

De race in Saudi-Arabië van afgelopen weekend leverde voldoend gespreksmateriaal om zelfs een volledig F1-seizoen artikels en opiniestukken over te schrijven. Safety cars, virtuele safety cars, rode vlaggen, herstarts, inhaalmanoeuvres met het mes tussen de tanden, tijdstraffen, discutabele beslissingen van de wedstrijdleiding en uiteraard ook een aanrijding tussen titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Er is echter niet veel tijd om bij dit alles stil te staan want slechts enkele dagen later vindt al de allesbeslissende seizoensfinale in Abu Dhabi plaats. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hoopt alvast dat er op die paar dagen tijd voldoende lessen worden getrokken om zondag niet in een ‘smerige’ ontknoping van de F1-titelstrijd te belanden.

“Ik hoop dat de race van afgelopen zondag voldoende gevolgen had zodat iedereen eruit geleerd heeft en zich aanpast voor de laatste race in Abu Dhabi,” blikt Toto Wolff terug op de incidentrijke GP van Saudi-Arabië.

“Ik denk dat een gelijkaardige manier van rijden, als het volgens de stewards beschouwd wordt als het over de lijn gaan, ook in Abu Dhabi dan bestraft zal worden, het zou voor iedereen tot een rommelige situatie kunnen leiden. Ik denk niet dat dit kampioenschap een resultaat verdient dat beïnvloed wordt door een aanrijding.”

Doorheen het seizoen kwam het tot diverse incidenten, aanrijdingen en zelfs crashes tussen Hamilton en Verstappen. De Mercedes-motorsportbaas hoopt dat we dat in Abu Dhabi niet zullen zien.

“We hebben zondag tijdens de race incidenten gezien zoals we er ook in Brazilië zagen maar dan tegen lagere snelheid. We willen zoiets niet in Abu Dhabi zien. De sneller wagen met de snellere rijder hoort het kampioenschap te winnen, niet omdat ze elkaar van de baan rijden.”

“De emoties lopen hoog op, zeer hoog zelfs. Er is echter veel respect tussen beide team, ook voor de behaalde prestaties.”

“Dat is waarom dit als een geweldig F1-seizoen mag beschouwd worden, op voorwaarde dat er in Abu Dhabi op een propere en eerlijke manier voor de wereldtitel wordt gestreden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022