McLaren toont interesse in Nico Rosberg

Norbert Haug, motorsportbaas bij Mercedes, heeft te kennen gegeven dat Nico Rosberg in de picture loopt bij McLaren-Mercedes. De Duitser zou als mogelijke rijder op de shortlist staan bij McLaren.
Het huidige contract van Nico Rosberg loopt eind dit seizoen af en de jonge Duitser bekijkt openlijk zijn mogelijkheden. Rosberg is welliswaar erg tevreden bij Williams, alsook met de progressie die het team boekt, maar toch zou het een enorme stap voorwaarts voor de Duitser zijn.

Het doet denken aan enkele jaren gelden. Ook in 2007 hengelde McLaren-Mercedes achter het jonge Duitse talent, maar Nico Rosberg lag toen plots onder contract bij Williams. Heikki Kovalainen werd toen benoemd als tweede rijder naast Lewis Hamilton. Kovalainen verving de vertrekkende Fernando Alonso. Net nu moet Kovalainen oppassen dat hij zijn zitje niet verliest aan Nico Rosberg.

“We moesten toen het contract van Nico met Williams respecteren,” aldus Norbert Haug. “Hoe de zaken nu evolueren kunnen we niet publiekelijk bespreken, maar hij staat reeds lange tijd op onze shortlist. Het mag echter duidelijk zijn dat Rosberg op veel teamlijstjes staat.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print