McLaren: “Twee jonge rijders in onze wagen zou niet ideaal zijn”

Volgens McLaren-CEO Zak Brown zou het voor McLaren niet goed zijn om volgend jaar twee jonge rijders in haar wagen te plaatsen.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Na de aankondiging dat Daniel Ricciardo de overstap maakt van Red Bull naar Renault is het speculeren over de overige racezitjes in de Formule 1 opnieuw een versnelling hoger geschakeld. Naast de speculaties over het tweede racezitje bij Red Bull wordt er eveneens druk gespeculeerd over de rijdersbezetting in 2019 bij McLaren.

Blijft Fernando Alonso of niet? En wat met Stoffel Vandoorne. Ook de naam van Lando Norris valt geregeld als mogelijke kandidaat voor volgend jaar.

Te midden van alle speculaties laat McLaren-CEO Zak Brown echter verstaan dat twee jonge rijders voor McLaren niet ideaal zou zijn, vooral omdat McLaren uit een moeilijke situatie probeert te geraken.

“In een situatie zoals de onze moet je alle deuren en mogelijkheden open houden en wachten tot er enkele domino’s beginnen te vallen,” aldus Brown. “Soms heb je het onder controle, soms niet.”

Wat Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso betreft is er nog steeds geen duidelijkheid voor 2019. Veel zal afhangen van wat Alonso beslist om te doen.

“We kennen onze situatie met Stoffel. We zien welke andere opportuniteiten er al dan niet zijn, we zien ook wat Fernando uiteindelijk wil doen.”

“Het draait ook rondom ons pakket, ervaring en jeugd, zeker in de situatie waarin wij verkeren.”

“Omdat we alles opnieuw proberen op te bouwen, zou het niet ideaal zijn om twee jonge rijders in onze wagen te hebben.”

“Indien we over een betere wagen zouden beschikken dan zou je misschien het risico nemen om twee jonge rijders te nemen, dit omdat je hen een goede wagen kan geven,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen