Renault: “We hebben motorontwikkeling concurrentie onderschat”

Renault F1-baas Cyril Abiteboul heeft toegegeven dat Renault het ontwikkelingspotentieel van de huidige generatie F1-motoren heeft onderschat.


Mercedes was de voorbije jaren de absolute referentie wat betreft F1-motoren. Mercedes domineerde de voorbije seizoenen door haar zeer krachtige motor maar Ferrari lijkt Mercedes dit seizoen daadwerkelijk bijgebeend te hebben, volgens sommigen hebben de Italianen Mercedes zelfs voorbijgestoken.

Ook Renault is dat uiteraard niet ontgaan. Bij Renault zijn ze zelfs verrast door de vooruitgang die de concurrentie momenteel nog steeds boekt met haar motoren.

“Laat het ons zo stellen, ik denk inderdaad dat we het potentieel van de huidige generatie motoren onderschat hebben,” aldus Renault F1-baas Cyril Abiteboul tegenover ‘Motorsport.com’.

“We bevinden ons nu vier jaar ver in de huidige regelgeving wat motoren betreft en normaal zou je verwachten dat de ontwikkelingscurve na vier jaar begint uit te vlakken.”

“Dat zagen we min of meer bij Mercedes. Zonder een nieuw debat te willen starten zijn we echter verbaasd over de recente verbeteringen bij Ferrari. Het toont aan wat mogelijk is. We weten niet hoe, maar het is mogelijk. Het is niet iets dat we in deze fase verwacht hadden.”

Volgens Abiteboul moet Renault meer risico’s nemen maar tegelijkertijd de betrouwbaarheid van haar motoren sterk overwaken.

“We moeten aanvaarden dat we grotere stappen vooruit moeten zetten, dat we meer risico’s moeten nemen. Deze risico’s moeten echter weloverwogen zijn want we kunnen ons niet veroorloven om met een product te komen dat ten koste gaat van de betrouwbaarheid,” besloot Abiteboul.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022