“Na enkele verschrikkelijke jaren geniet ik nu van de F1”

In een terugblik op zijn F1-carrière tot dusver laat Kevin Magnussen verstaan dat hij nu veel meer kan genieten van de F1 dan toen hij pas arriveerde in de sport.


Kevin Magnussen debuteerde in 2014 in de Formule 1 bij McLaren. Met Jenson Button als teamgenoot beleefde de Deen geen al te onaardig eerste seizoen in de Formule 1 maar aan het einde van dat jaar werd Magnussen aan de kant geschoven voor Fernando Alonso, een voorbode op de komst van Honda als motorleverancier.

Haas moest in 2015 langs de kant toekijken maar kreeg in 2016 bij Renault opnieuw de kans om te racen in de F1, waarna hij een jaar later overstapte naar het Haas F1 team, waarvoor hij nog steeds rijdt. Bij haas is Magnussen nu zeer tevreden en beleeft hij naar eigen zeggen veel meer plezier aan de sport dan jaren geleden.

“Het begin van mijn F1-carrière was niet echt stabiel. Ik kende een erg goed momentum voordat ik in de F1 kwam, wat ik vervolgens verloor toen ik er arriveerde,” aldus Magnussen. “Het team waarbij ik arriveerde, McLaren, was erg onstabiel en er was een strijd binnen het management.”

“Er was een enorme druk en we wisten dat het tussen mezelf en Jenson zou gaan. We begonnen fouten te maken en je begint gefrustreerd te geraken en presteert niet goed meer.”

Nu is het dus volgens Magnussen veel beter. De Deen presteert dit seizoen zelfs beter dan teamgenoot Romain Grosjean, die nu op zijn beurt veel kritiek krijgt omwille van zijn tegenvallende prestaties.

“Gelukkig zijn de tijden sindsdien veranderd en dat dankzij mijn Amerikaanse surrogaatfamilie.”

“Het is echt zeer leuk hier, ik heb nog nooit zoveel plezier beleefd in de F1 als hier. Ik voel me het meest competitief hier en ik voel ook echt appreciatie,” besluit Magnussen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022