David Coulthard: “Geen nadelen voor Red Bull aan de keuze voor Honda”

Channel four-commentator en voormalig Red Bull-rijder David Coulthard laat weten dat hij geen nadelen ziet aan de keuze van Red Bull om volgend jaar met Honda-motoren te rijden.


De keuze van Red Bull om volgend jaar met Honda-motoren te gaan racen wordt door kenners en fans met argusogen bekeken. De samenwerking van de Japanners met McLaren mogen we zonder blikken of blozen omschrijven als een fiasco maar tegelijk moeten we ook toegeven dat er bij de samenwerking met Toro Rosso toch zichtbaar vooruitgang geboekt wordt.

Met dat alles in het achterhoofd blijft het toch een risico voor een topteam als Red Bull om zich aan Honda te verbinden maar David Coulthard is het daar niet mee eens. De Schot vindt dat er geen nadelen verbonden zijn aan de samenwerking met Honda vanaf 2019.

“Ik denk dat gezien de moeilijke relatie met Renault en de onzekerheid die er heerst over wat er na 2020 zal gebeuren dat er geen nadelen verbonden zijn aan de samenwerking met Honda,” aldus David Coulthard.

“Renault heeft een grote geschiedenis in de F1 maar ze zijn op dit moment aan het bouwen aan hun eigen team en zullen ze op termijn nog tevreden zijn met een overwinning achterin een Red Bull?”

Coulthard benadrukt ook dat Red Bull niet over één nacht ijs gegaan is. Door de samenwerking met zusterteam Toro Rosso hebben ze in Milton Keynes vast wel een goed idee over wat de mogelijkheden zijn van de Honda-krachtbron.

“Het is niet echt een groot risico meer als je kan beschikken over de data van Toro Rosso. Het is niet hetzelfde als je moet afgaan op de bevindingen van je concurrenten, als die je data geven blijft dat een onbekende.”

“Met de data van Toro Rosso weten ze precies hoeveel kracht er naar de achterwielen gaat en ze weten sowieso wat de Renault-krachtbron levert.”

“Niemand weet hoe Renault zal evolueren en dat geldt ook voor Honda maar je moet kijken wat hun plannen zijn op het vlak van ontwikkeling. Je kijkt ook naar de budgetten die ze hebben vrijgemaakt en dan moet je veronderstellen dat ze dat zullen blijven doen en dat je op een bepaald punt zal eindigen,” besluit Coulthard.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen