“Pirelli is klaar voor een bandenoorlog in de F1”

Tijdens een interview met ‘ESPN’ heeft Mario Isola te kennen gegeven dat Pirelli klaar is voor een eventuele bandenoorlog indien er wordt besloten om meerdere bandenleveranciers in de F1 toe te staan.


“Indien men beslist om terug te keren naar een situatie waarbij er meer dan één bandenleverancier is, dan zijn we, zoals ik vroeger al zei, klaar voor deze nieuwe uitdaging,” aldus Mario Isola tegenover ‘ESPN’. “Het zou een nieuwe uitdaging zijn want wanneer je de enige bandenleverancier bent dan heb je enkele doelen die je moet zien na te streven.”

“Je levert aan iedereen dezelfde band zodat je een band met hoge degradatie kan voorzien en met andere doelen voor ogen. Indien je een bandenoorlog hebt dan is het doel enkel en alleen performance, dat is overduidelijk. Zo is het ook voor de teams. Hun doel is veiligheid, maar veiligheid is een doel dat er steeds is. De veiligheid vormt steeds een prioriteit maar daarna volgt steeds performance.”

Isola waarschuwt echter dat een bandenoorlog tot hogere kosten zou leiden en dat is net iets dat de Formule 1 niet wil.

“De richting die de Formule 1 uit wil gaan is één bandenleverancier,” aldus Isola. “Het feit dat er één bandenleverancier is zorgt voor een kostenbesparing voor iedereen. Wanneer je, wat men noemt een ‘bandenoorlog’, introduceert, of toch op zijn minst meerdere bandenleveranciers, dan moet je er bij stilstaan dat er in het verleden extra testsessies noodzakelijk waren. In het verleden hadden de teams een apart team om de banden te testen, wat uiteraard extra kosten met zich meebrengt.”

“Indien ze de kosten in de Formule 1 willen verminderen dan is dit waarschijnlijk niet de juiste richting om uit te gaan,” besloot Isola.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022