McLaren: “Vandoorne moet Alonso vaker verslaan”

McLaren wilt dat Stoffel Vandoorne zijn teamgenoot Fernando Alonso vaker gaat verslaan om zo makkelijker over de toekomst van de Belg te kunnen beslissen.


Sinds zijn debuutseizoen heeft Stoffel Vandoorne moeite gehad om een goede indruk te maken in de Formule 1. Tot dusver heeft de Belg dit jaar acht punten tegenover vierenveertig voor Alonso.

Vandoorne staat dan ook onder druk om zijn zitje bij McLaren veilig te stellen voor volgend seizoen. McLaren heeft openlijk haar interesse getoond in Carlos Sainz, die nu nog voor Renault uitkomt, maar daar door Ricciardo vervangen zal worden. Verder staat Lando Norris ook te springen om zijn eerste F1-seizoen te rijden.

“Ik zou niet zeggen dat we teleurgesteld zijn in Stoffel”, zegt McLaren-CEO Zak Brown. “Maar je wilt hem vaker zijn teamgenoot zien verslaan. Dat is zo in elke situatie. Je wilt het liefst de weekends verdeeld zien tussen de rijders.”

“Stoffel wist dat op regelmatige basis niet te doen, maar ik zou niet zeggen dat we teleurgesteld zijn. We weten dat we hem vorig jaar in een moeilijke situatie brachten en dat we hem dit jaar geen makkelijke wagen geven. Hij weet zich dan ook aan die situaties aan te passen.”

“We geloven allemaal dat Stoffel fantastisch werk heeft geleverd maar we willen graag dat hij vaker Fernando klopt”, klinkt het bij Brown.

McLaren heeft een verschil tussen de windtunnel en de echte prestaties op de baan, waardoor ze vaak de vrijdag opofferen om te experimenteren. Volgens Gil de Ferran, sportief directeur bij McLaren, zorgt dat ervoor dat de situatie van Vandoorne niet verbetert.

“We probeerden uit te zoeken hoe we verder moesten met de wagen om de problemen met de wagen op te lossen”, zegt de Ferran. “Daardoor is de wagen niet makkelijk om mee te rijden, maar we veranderen ook veel onderdelen op een erg korte tijd.”

“Dat is voor beide rijders erg moeilijk om mee om te gaan. Zijn ervaring helpt Fernando erg veel om daarmee beter om te gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022