McLaren verandert snelheidsbegrenzer na foutje Kovalainen

Heikki Kovalainen maakte lange tijd kans op de tweede plaats in Australië. Door een foute beslissing tijdens een safetycar-fase werd de Fin echetr naar achteren geslagen, waarnaa hij een inhaaljacht begon. Kovalainen slaagde er toen in om Alonso voorbij te steken maar op het rechte stuk reed de Fin plots langzaam en ging de Spanjaard hem opnieuw voorbij.

Een foutje van kovalainen zo bleek. Tijdens het wegwerpen van een folie van het vizier raakte de Fin immers de knop van de snelheidsbegrenzer. Een fout die doet terugdenken aan Brazilië vorig jaar. Toen reed ook Lewis Hamilton plots erg traag, om vervolgens gewoon terug op volle snelheid de wedstrijd verder te kunnen afwerken. Al is er nooit ehct duidelijkheid gekomen over dat voorval.

Om een herhaling van wat Kovalainen is overkomen te vermijden, past McLaren nu haar snelheidsbegrenzer aan.

"We zullen dat aanpassen. We hadden immers een betere oplossing kunnen vinden daarvoor," aldus Paddy Lowe van McLaren. "Ofwel zoeken we op elektronisch gebied een oplossing, ofwel passen we de ergonomie aan."

Sommige teams hebben momenteel al een systeem waarbij de snelheidsbegrenzer vanaf een bepaalde snelheid elektronisch wordt vergrendeld.