McLaren verwacht dat Stoffel Vandoorne in 2017 klaar is voor de F1

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zou volgens McLaren-baas Ron Dennis in 2017 klaar moeten zijn voor een racezitje in de Formule 1.

Stoffel Vandoorne veroverde vorig jaar op indrukwekkende wijze de titel in de GP2, de opstapklasse naar de Formule 1. Het was echter niet voldoende om zich voor 2016 te verzekeren van een racezitje in de Formule 1.

Vandoorne zal dit jaar bij het McLaren F1 team de rol van reserverijder op zich nemen. Vandoorne doet dat in combinatie met een racezitje in de Japanse Super Formula. Op die manier probeert hij zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventueel F1-racezitje in 2017.

McLaren-baas Ron Dennis laat tijdens een interview met de officiële F1-website alvast blijken enthousiast te zijn over onze landgenoot. Hij vindt het ook een goede zaak dat Vandoorne deelneemt aan de Japanse Super Formula.

“De wagens in de Super Formula zijn snel en hebben erg veel grip. Stoffel zal er strijden tegen voormalig F1-piloten zoals Kamui Kobayashi, Kazuki Nakajima, Narain Karthikeyan en Andre Lotterer. Hij zal het erg goed doen,” aldus de McLaren-baas.

Ron Dennis is laaiend enthousiast over onze landgenoot. Ron Dennis vindt dat Vandoorne voor zijn leeftijd ongewoon intelligent is en een ongelooflijke wijsheid vertoont. Ook op fysiek vlak is Vandoorne er volgens Ron Dennis klaar voor.

“Fysiek is hij even fit als de rijders uit eender welke raceklasse, inclusief de Formule 1.”

“Zijn route om de Formule 1 te bereiken is met veel zorg uitgestippeld, zoals dat altijd het geval is bij rijders die tot het McLaren Young Driver Programma behoren. We verwachten dat hij in 2017 klaar is voor de Formule 1.”

Naast het feit of Vandoorne in 2017 daadwerkelijk in de F1 kan racen, blijft de grote vraag echter vooral of dat dan ook eventueel bij het team van McLaren-Honda zou zijn.

De Spanjaard Fernando Alonso is bezig aan het tweede jaar van zijn driejarig contract en teamgenoot Jenson Button zijn contract loopt eind dit jaar af. De voorbije jaren waren er telkens geruchten dat de Brit afscheid zou nemen van de Formule 1, al werd zijn contract bij McLaren echter wel telkens met een jaar verlengd.

“Fernando heeft meermaals bevestigd dat hij de intentie heeft om de drie jaar van zijn huidig contract uit te doen. Dat contract bevat trouwens geen prestatieclausules,” verduidelijkt Ron Dennis de contractuele situatie met de rijders bij McLaren. “Wat Jenson betreft, zullen hijzelf en ik in de loop van het jaar rond de tafel gaan zitten. Hij is echter een wereldkampioen en één van de beste rijders die we ooit gehad hebben. Elk ander F1-team zou hem maar al te graag in het team willen hebben. Wij zijn er alvast zeer blij mee.”

Dat 2017 voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne wat de F1 betreft het jaar van alles of niets wordt, dat is nu echt wel duidelijk. Voor de Belgische F1-fans zal het een gans jaar nagelbijten worden alvorens we weten of we in 2017 eindelijk opnieuw een Belg in de Formule 1 krijgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print