“Recordcijfers Mercedes zijn te danken aan F1-succes”

Volgens Mercedes-topman Dieter Zetsche ligt het succes van Mercedes in de Formule 1 mee aan de basis van de recordcijfers die Mercedes doet noteren bij haar autoverkopen.

De Duitse autoconstructeur nam vanaf 2010 opnieuw met een eigen volwaardig team deel aan de Formule 1. Na enkele moeilijke jaren werd Mercedes opnieuw succesvol behaalde het de voorbije twee seizoenen samen met Lewis Hamilton de wereldtitel. Dat succes straalt nu ook af op haar autoverkopen.

Mercedes zag de voorbije twee jaar haar autoverkopen immers aanzienlijk stijgen en dat is volgens de topman van Mercedes voor een groot deel te danken aan het succes dat de Duitse autoconstructeur in de Formule 1 behaalt.

“Het is zeker en vast moeilijk om wetenschappelijk een correlatie aan te tonen tussen onze inspanningen en het succes in de autosport alsook ons succes op zakelijk vlak,” aldus Zetsche. “Ik ben er echter van overtuigd dat het niet toevallig is en dat ons merk de voorbije drie jaar een toffe uitstraling en imago heeft ontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in de verkoop van heel wat wagens.”

“Tegelijkertijd zijn we succesvol geworden in de autosport. Ik denk dan ook niet dat zoiets toevallig komt en dat er een sterke correlatie tussen beide is. Wanneer je een winnaarsmentaliteit krijgt en je niet arrogant begint te doen, dan geeft je dat enorm veel energie om vooruit te gaan.”

Ondanks de discussie over de aantrekkingskracht en populariteit van de Formule 1 blijft de sport volgens Dieter Zetsche een enorm mooi platform om je als autoconstructeur te tonen. Volgens de topman van Mercedes combineert de Formule 1 zowel intelligentie als ‘cool zijn’, twee zaken die volgens Zetsche ook bij Mercedes passen.

“Iedere race kijken er honderden miljoenen mensen en dat wereldwijd, dat valt alleen maar te vergelijken met events zoals de Wereldbeker Voetbal of de Olympische Spelen. Het enige verschil is dat het niet maar om de vier jaar plaatsvindt maar gedurende 21 races tijdens een jaar. Dat is een uitstekend platform en extreem belangrijk voor ons,” besluit Zetsche.

Het nieuwe F1-seizoen begint komend weekend. Net als vorig jaar vormen Lewis Hamilton en Nico Rosberg het rijdersduo bij Mercedes. Lewis Hamilton en Mercedes zullen proberen om beide wereldtitels te verdedigen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print