McLaren waarschuwt Red Bull: “In Imola zullen we nog beter presteren dan in Miami”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Bij het McLaren F1 team kijken ze enorm uit naar komend raceweekend in Imola. Na de overwinning van Lando Norris in Miami kreeg het ganse team een vertrouwensboost en met nog bijkomend nieuwe updates verwachten ze ook tijdens de GP van Emilia-Romagna met Red Bull te kunnen strijden.

In Miami introduceerde McLaren een nieuw pakket met updates op de wagen van Lando Norris. Die bleken erg goed te functioneren want Lando Norris won de race op zondag terwijl McLaren ook tijdens de rest van het raceweekend sterk voor de dag kwam. Teamgenoot Oscar Piastri kreeg in Miami slechts 50 procent van de updates maar komend raceweekend zal hij net als Norris het volledig pakket met updates krijgen.

Vol zelfvertrouwen komt het McLaren team toe in Imola, vooral omdat ze verwachten dat het circuit in Italië beter bij de nieuwe updates zal passen dan het circuit van Miami.

“De upgrades passen beter bij enkele karakteristieken van Imola dan Miami,” vertelt race-engineer Will Joseph tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Iedereen is zeer, zeer opgewonden over wat de toekomst brengt. Wanneer je kijkt naar wat er vorig jaar in Oostenrijk is gebeurd, we introduceerden daar de upgrade en dat verliep allemaal zeer goed.”

“Je begint vertrouwen op te bouwen, je bouwt verder op het begrijpen en benutten van de wagen.”

“Miami is een circuit met zeer, zeer tragere bochten en de upgrade zou beter moeten functioneren bij medium snelle en snelle bochten. Daarom verwachten we dat Imola ons beter zal liggen, dat we nog meer zullen profiteren van het voordeel van deze upgrade.”

Volgens Joseph zet McLaren volop in op bijkomende ontwikkelingen, de ontwikkelingsstrijd gaat immers genadeloos verder.

“We werken erg hard aan de volgende reeks upgrades, we kijken vooruit en vragen erg grootse dingen van het team.”

“En nu vragen we ons af: kunnen we het nog een keer doen? De overwinning in Miami helpt je daarin. De mensen binnen het team zijn enthousiast, ze werken hard, ze zijn ambitieus en ze pushen nu hard om de volgende stap te zien.”