McLaren: “We zijn geen motorenbouwer maar een raceteam”

De moeizame samenwerking tussen McLaren en Honda blijft een hot topic. Vorige week werd al duidelijk dat de Britten de optie onderzochten om de Japanse krachtbronnen te vervangen door motoren van Mercedes maar er zouden blijkbaar ook andere opties gesuggereerd zijn.

Er werd geopperd dat McLaren wel eens zelf een motor zou kunnen gaan bouwen via hun Autmotive afdeling, die supercars als de P1 produceert en waar een motor van eigen makelij achterin ligt. Jonathan Noble van Motorsport.com vroeg het aan CEO Zak Brown.

“McLaren Automotive is een andere business waarmee we nauw samenwerken en waarmee we enkele aandeelhouders delen. Ze hebben daar een McLaren-motor, maar het Formule 1-team heeft zo zijn eigen manier van werken en de financiële prioriteiten liggen daar anders. We hebben het hier dus niet over gehad. Misschien dat we het over tien jaar zouden kunnen doen, wie weet, maar het is niet iets waarover nu gesproken wordt. We zijn geen motorenbouwer maar een raceteam.”

De samenwerking met Honda blijft volgens de Amerikaan prioriteit nummer één.

“We werken met hen samen om de beste manier te vinden om zo snel mogelijk competitief te worden en uiteindelijk ook samen wereldkampioen te worden. Het is niet zo dat onze relatie zwaar onder druk staat. Alle gesprekken die we met Honda voeren gaan over hoe we uit de situatie kunnen komen waarin we ons momenteel bevinden.”

Het geduld van McLaren met Honda is op, zoveel is duidelijk. Voor 2017 werd er gerekend op een serieuze sprong voorwaarts en het werd in Barcelona al duidelijk dat er nog veel water naar de zee moet vloeien wil het dit jaar nog zover komen. De prestaties in Australië waren ondermaats en Eric Boullier heeft al te kennen gegeven dat de zwakheden van de Honda-motor in China, gezien de karakteristieken van het circuit, nog meer aan de oppervlakte zullen komen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print