McLaren: “We zitten op schema met overstap naar Mercedes-motor”

Het McLaren F1 team maakt dit jaar op motorisch vlak een belangrijke overstap van Renault naar Mercedes. Ondanks dat McLaren daardoor voor enkele belangrijke uitdagingen is komen te staan verloopt de bouw van de nieuwe F1-bolide volgens schema.


Door de pandemie met het coronavirus werd beslist dat er in 2021 met grotendeels dezelfde F1-bolides als vorig jaar wordt gereden. Het chassis is hetzelfde maar er zijn wel onder andere enkele aerodynamische wijzigingen.

Voor de meeste teams komt het erop neer dat ze een soort B-versie van hun 2020-wagen bouwen maar bij McLaren hebben ze een extra uitdaging omdat ze de Renault-motor vervangen door een exemplaar van Mercedes.

Aangezien er oorspronkelijk in 2021 met compleet andere bolides ging gereden worden is het chassis daar niet op voorzien en moet McLaren enkele kleinere wijzigingen doorvoeren. Ondanks alles verloopt alles volgens plan.

“Het is duidelijk een enorme taak om over te schakelen naar de Mercedes-motor voor komend seizoen,” aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl volgens de officiële F1-website.

“Ik moet echter zeggen dat ik tevreden ben met de vooruitgang die ik zie.”

Volgens Seidl verloopt de samenwerking met Mercedes ook erg goed, iets dat enkele jaren geleden toen McLaren overstapte naar Honda-motoren veel problematischer was. Vooral in de Amazon Prime-serie ‘Grand Prix Driver‘ kregen we daarover een unieke blik achter de schermen.

“Het bouwen van de wagen verloopt erg goed. De onderlinge relatie, samen met de mensen van Mercedes in Brixworth is ook op een zeer goede basis vertrokken,” blikt Seidl terug.

“Er heerst een goede dialoog en technische uitwisseling, daar ben ik zeer blij mee.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023