Formule 1 ontkent plannen om stratenraces van F1-kalender 2021 te schrappen

De Formule 1 heeft gereageerd op de berichten dat het de stratenraces in Monaco, Azerbeidzjan en Canada van de F1-kalender zou willen halen en vervangen door andere circuits.


Eerder deze week liet de Formule 1 weten dat de GP van Australië niet langer de openingsrace van het F1-seizoen 2021 is en dat ook de race in China verplaatst wordt. Onmiddellijk begonnen echter speculaties over verdere aanpassingen aan de kalender.

Net als Australië zijn ook Monaco, Azerbeidzjan en Canada stratenraces die veel voorbereidingstijd vragen. Er moeten heel wat voorbereidende werkzaamheden gebeuren om de circuits raceklaar te krijgen en dat vereist naast tijd ook heel wat financiële inspanningen.

Er werd dan ook bericht dat de Formule 1 de desbetreffende drie races zou willen vervangen door andere circuits. Zo zou vermeden worden dat er wekenlang gewerkt wordt om de circuits klaar te krijgen om vervolgens de race mogelijks in allerlaatste instantie toch te moeten annuleren omwille van het coronavirus COVID-19.

Bij de Formule 1 heeft een woordvoerder nu echter gereageerd en ontkent men de geruchten.

“We hebben de details van onze gereviseerde kalender voor 2021 bekendgemaakt en er zijn geen andere wijzigingen. De speculatie dat stratenraces niet zullen doorgaan is volledig onjuist,” aldus de woordvoerder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022