Nico Rosberg: “Ik keer niet terug, mijn racecarrière zit erop”

In een interview heeft Nico Rosberg aangegeven er vanuit te gaan dat hij geen comeback meer zal maken en dat zijn racecarrière als rijder erop zit.


Nico Rosberg kroonde zich in 2016 tot wereldkampioen en besliste vervolgens om onmiddellijk afscheid te nemen van de Formule 1. Rosberg hing bijna letterlijk zijn helm aan de haak want we zagen hem ook niet in een andere raceklasse racen.

De Duitser richtte onlangs wel zijn eigen team in de Extreme E op en dan komt natuurlijk de vraag waarom hij zelf niet achter het stuur kruipt bij zijn team. Daarop herhaalde Rosberg nogmaals dat zijn carrière als rijder er eigenlijk op zit.

“Mijn actieve racecarrière zit erop,” insinueerde Rosberg tegenover ‘e-formel.de’. “Eerst en vooral wil ik geen racepiloot meer zijn omdat mijn nieuw leven als duurzaam ondernemer veel voldoening geeft.”

“Bovendien is er ook een gebrek aan off-road ervaring. Ik zou enorm veel moeten oefenen tot ik het niveau bereik dat vereist is om succesvol te zijn in de Extreme E.”

“Er zijn heel wat off-road rijders in de wereld die top zijn. Ik wil als team winnen en dan is het belangrijk om de beste rijders in je wagen te hebben en daarin ben ik denk ik geslaagd.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023