McLaren wil uitleg van Renault: “We willen duidelijkheid over motorproblemen”

McLaren wil weten waarom de Renault-krachtbronnen het tijdens de GP van België lieten afweten. Carlos Sainz slaagde er zelfs niet in om een ronde af te leggen en Lando Norris zag zich in extremis nog een vijfde plaats door de neus geboord.


De formatie uit Woking moest met lege handen uit Spa-Francorchamps vertrekken nadat zowel Sainz als Norris af te rekenen kregen met motorproblemen waarvan de precieze oorzaak nog niet bekend is.

“Het is frustrerend voor ons om twee uitvalbeurten te hebben; één rijder haalde zelfs de start van de race niet,” aldus teambaas Andreas Seidl tegenover ‘Motorsport.’

“Renault doet een enorme inspanning om power-updates te brengen tijdens het seizoen en dat is bemoedigend om te zien. Maar het is natuurlijk wel teleurstellend om al die penalties en uitvalbeurten te krijgen.”

“Het is belangrijk dat we een transparante en open relatie hebben, dat we de problemen analyseren en samen proberen op te lossen.”

Carlos Sainz had, net als de rijders van de fabrieksformatie van Renault, de nieuwe Spec-C krachtbron van de Franse motorenbouwer ter beschikking. Na de de oefensessies op vrijdag werd echter beslist om terug te grijpen naar de vorige Spec-B motor.

Seidl denk niet dat de problemen op zondag te wijten zijn aan de specificaties van de motor.

“We moeten eerst afwachten maar ik denk niet dat het daaraan ligt,” gaat Seidl verder. “Nogmaals, het is nu gissen en we moeten zeker zijn maar ik denk niet dat het aan de motor specificaties ligt,” besluit Seidl.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022