Verstappen: “Slechte starts een ‘mysterie’ dat Honda moet zien op te lossen”

Max Verstappen meent dat de slechte starts grotendeels door Honda veroorzaakt worden en dat de Japanners een oplossing moeten zien te vinden.


Verstappen verloor tijdens de start enkele plaatsen, waarna de Nederlander in de eerste bocht die plaatsen opnieuw goed wou maken en Kimi Raikkonen aanreed.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Verstappen een slechte start kende. Verstappen laat weten dat de oorzaak van het probleem bij Honda ligt.

“We hebben een bepaalde procedure en die moet zo constant mogelijk zijn,” aldus Verstappen aan tafel bij het programma Peptalk op Ziggo Sport.

Volgens Verstappen zit er ook van motor tot motor verschil op, wat alles uiteraard nog gecompliceerder maakt.

“Dat doe ik nu al vier jaar hetzelfde bij Red Bull, maar we hebben dit jaar grote moeite om de wielspin bij de start constant te houden.”

“Daar zit ook per motor verschil in. Het is dus altijd een beetje de vraag of het goed gaat of niet. Dit jaar is het vaak fout gegaan, dus we weten ook echt wel waar we aan moeten werken. Op dit moment kunnen we dat echter nog niet constant krijgen.”

Verstappen meent dat hij nog steeds weet hoe hij een goede start moet maken maar dat het probleem dus niet bij hem ligt.

“Vorig jaar maakten we, gekeken over het gehele seizoen, op één team na de beste starts. Het jaar ervoor ook, dus ik denk niet dat je van het ene op het andere moment niet meer goed kunt starten,” aldus Verstappen.

“De handeling met de koppeling gaat namelijk altijd hetzelfde. Dat is millimeterwerk, zo nauw komt het. Maar daarnaast is het nog altijd aan de motor hoe de reactie op je input is. Daar kan soms een vertraging in zitten, of juist andersom.”

“De agressiviteit van de koppeling kan ook door het team aangestuurd worden. Ik moet me er gewoon op concentreren dat ik steeds dezelfde handeling doe, maar je bent dus ook afhankelijk van de andere dingen eromheen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022