McLaren zal Magnussen niet tegenhouden bij vertrek

Mocht McLaren er niet in slagen om Kevin Magnussen een racezitje te geven bij een Formule 1 team voor het seizoen 2016, dan zal Eric Boullier de Deen niet tegenhouden mocht hij willen vertrekken.
image
McLaren probeert om al haar rijders een plaats te geven op de grid voor het seizoen 2016. Het team zit met luxeprobleem wat betreft de rijdersbezetting. Fernando Alonso is gegarandeerd van een zitje bij McLaren, maar daarnaast twijfelt het team nog tussen Jenson Button, Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne. Eric Boullier, teambaas bij McLaren, zal er alles aan doen iedereen te laten rijden, maar zou Magnussen niet tegenhouden mocht hij willen vertrekken. “Als we Kevin een stoeltje bij ons kunnen aanbieden, dan zullen we dat natuurlijk doen”, vertelt Boullier tegenover Autosport. “Hij is een rijder van McLaren en wil graag opnieuw voor ons rijden. Als we hem geen plaats kunnen geven en hij wil vertrekken, dan zal ik hem niet tegenhouden.”

Kevin Magnussen maakte in 2014 zijn debuut voor McLaren, maar een jaar later werd hij reeds aan de kant geschoven voor Fernando Alonso. Magnussen reed dit jaar wel een GP voor McLaren. De Deen moest Alonso immers in Australië vervangen, omdat de Spanjaard last had van een hersenschudding. Sindsdien heeft Magnussen niet meer aan een Formule 1 stuur gedraaid tijdens een GP weekend.

Magnussen zal de strijd moeten aangaan met twee andere rijders om volgend jaar bij McLaren te rijden. Jenson Button lijkt de grootste kans te maken om nog een jaar naast Fernando Alonso te rijden. Maar er is ook nog de jonge Belg die momenteel de GP2 domineert. Stoffel Vandoorne heeft zijn gedachten ook gezet op een Formule 1 zitje bij McLaren. Vandoorne kan al in Rusland, de volgende race in de GP2, zeker zijn van zijn wereldtitel, wat zeker meespeelt in de beslissing.

Boullier heeft enkele dagen terug laten weten dat hij alles zal proberen om indien nodig zijn rijders onder te brengen bij een ander team. Maar veel plaatsen zijn er niet meer. Het nieuwe Haas F1 Team lijkt wel nog een optie, ook al zijn ze op zoek naar ervaren rijders. Daarnaast zijn er enkel nog echte vacatures bij Manor.
a:0:{}
Het Lotus F1 heeft Bernie Ecclestone bedankt voor het eten dat hij aan de mecaniciens heeft aangeboden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}