Mark Webber heeft lovende woorden voor Max Verstappen

Mark Webber had tijdens zijn interview met ESPN lovende woorden voor Max Verstappen.

Webber gaf eerder al kritiek over een gebrek aan kwaliteit op de startgrid van de Formule 1. Volgens de Australiër zijn er te veel ‘paydrivers’ en moeten er meer rijders zijn zoals Sainz en Verstappen.

“We hebben nood aan rijders zoals Max Verstappen en Carlos Sainz, veel meer dan rijders die hun zitje in de Formule 1 te veel aan het geld te danken hebben,” aldus Webber tijdens een interview met ESPN.

Er komt vaak kritiek op het feit dat Max Verstappen zo jong mocht debuteren in de Formule 1. De Nederlander is met zijn 17 jaar de jongste rijder ooit in de Formule 1. Volgens Webber zijn er in het verleden nog voorbeelden geweest van jonge rijders die in de F1 hun debuut maakten, al is Verstappen wel een beetje geholpen door het feit dat de huidige generatie F1-bolides iets minder veeleisend zijn op fysiek vlak dan vroeger.

Er wordt aan Webber ook gevraagd of hijzelf op een leeftijd van 17 jaar zijn debuut in de F1 zou hebben kunnen maken.

“Helemaal niet! Dat was twintig jaar geleden en ik had nog niet de hoeveelheid kilometers achter de rug als dat hij heeft, en nog allerlei zaken. Ik zou het niet gekund hebben. Raar of zelfden is er een 17-jarige die hetzelfde kan. Ik denk dat Kimi Raikkonen nog het dichtst in de buurt komt op het vlak van leeftijd en wat hij destijds heeft gepresteerd toen hij in de F1 kwam. Jenson Button ook en tot op een bepaald niveau Fernando Alonso ook. Die twee waren zeer, zeer jong. Lewis Hamilton had je later ook, maar toen maakten simulatoren al een veel groter deel uit van de sport. De generatie daarvoor moest in de wagen stappen en het zelf zien te doen,” aldus Webbe r.

“Het is zoals een gevechtspiloot die overal doorheen wordt gejaagd en dan zeer snel met een F-18 mag vliegen. Max is echter het echte werk. Hij heeft het tot nu toe fantastisch gedaan en heeft bij de andere rijders snel respect verdiend. Hij is absoluut een professional en doet het uitstekend.”

Webber wordt vervolgens gevraagd of het toen hij in de sport kwam voor een 17-jarige mogelijk zou zijn geweest om in de Formule 1 te debuteren.

“Ik denk dat Verstappen redelijk volwassen is voor iemand van 17 jaar en hij ziet er een sterke kerel uit. Ik denk dat de wagens destijds anders waren om mee te rijden, fysiek was het veel zwaarder. Het valt moeilijk te vergelijken. Als je naar iemand kijkt zoals Button of Alonso, dan zag je dat ze zich eerst volledig fysiek moesten voorbereiden alvorens ze in de sport terecht kwamen, dus ik denk dat het mogelijk was,” besluit Webber.
a:0:{}
De laatste oefensessie voor de GP van Japan werd onder droge omstandigheden gereden. Het was de eerste keer dit raceweekend dat de F1-piloten een sessie op droogweerbanden konden afwerken. Nico Rosberg reed uiteindelijk de snelste tijd, voor teamgenoot Lewis Hamilton.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}