Raikkonen: “Leeftijd heeft me niet trager gemaakt”

Kimi Raikkonen denkt niet dat zijn leeftijd een belangrijke rol speelt bij zijn prestaties.

Kimi Raikkonen kreeg dit seizoen bij momenten de nodige porties kritiek te verwerken omwille van tegenvallende prestaties. De Fin liet in Italië echter nogmaals van zich spreken door een sterke race, al kwam die er wel na een verknoeide start.

Wanneer Raikkonen terugblikt op zijn carrière dan vindt hij niet dat hij trager is geworden doordat hij nu ouder is. Twee jaar geleden won Raikkonen nog races, maar het feit dat hij dat nu niet doet heeft volgens hem niets te maken met zijn leeftijd maar eerder met het feit dat de sport rondom hem erg veranderd is.

“Heeft mijn leeftijd me veel veranderd? Ik denk het niet, het heeft mijn rijstijl helemaal niet veranderd. Wanneer je ouder wordt krijg je meer ervaring, maar is dat zo belangrijk in de F1? Ik weet het niet. Ik heb niet het gevoel dat ik als rijder veranderd ben. Ook is de manier waarop ik alles doe niet veranderd.”

“Hopelijk gaat het leven verder en blijven de dingen ook veranderen maar ik zie geen verschil tussen nu en hoe ik vijf jaar geleden reed. De sport op zichzelf is meer veranderd dan ikzelf.”

Volgens Kimi Raikkonen is ervaring in de Formule 1 niet zo belangrijk als bijvoorbeeld in de rallysport.

“Toen ik in de Formule 1 kwam maakte het waarschijnlijk meer uit dan nu. Er is veel veranderd want vandaag de dag mag je veel minder testen, maar er zijn dan weer heel wat andere zaken waarmee je jezelf kan voorbereiden,” aldus Raikkonen.

“De eenvoudigste manier om het te vergelijken is met de rallysport. In de Formule 1 maakt ervaring niet zo heel veel verschil maar in de rallysport helpt de ervaring je het meest om sneller de finish te bereiken. Als ik alleen daarnaar kijk, dan maakt ervaring in de F1 helemaal niets uit in vergelijking met de rallysport,” besluit Raikkonen.
a:0:{}
Volgens Sebastian Vettel is het verkeerd om na de overwinning in Singapore opeens titelambities te hebben.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}