“McLaren zal na de updates vooraan blijven meedoen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell zal McLaren ook de komende races vooraan meestrijden. De upgrades die McLaren op haar wagen heeft geïntroduceerd zijn volgens Russell zo goed dat McLaren vooraan zal blijven meedoen.

Op het circuit van Silverstone kwalificeerden Lando Norris en Oscar Piastri zich als tweede en derde. Tijdens de race slaagde Norris na een goede start er zelfs in om enkele ronden aan de leiding te rijden. Het resultaat kwam als een verrassing, zelfs al slaagde McLaren er ook in Oostenrijk al in om op het vlak van performance een stap vooruit te zetten.

Na een moeilijk seizoensbegin zorgde de grote update ervoor dat McLaren plots vooraan meedoet, iets dat volgens George Russell dus ook de komende races nog zo zal zijn.

“Ik zie geen reden waarom dat niet het geval zou zijn,” aldus Russell. “We komen van de Red Bull Ring, wat een circuit is dat erg verschilt van Silverstone en ze bevonden zich op beide circuits wat voorop.”

“Ik heb geen idee hoe ze zoveel performance hebben weten te vinden. Dit is redelijk verrassend. We proberen ons normaal niet te focussen op onze tegenstanders, we moeten ons op onszelf focussen. Het is voor iedereen een inspiratiebron maar we moeten proberen om onze performance zo snel mogelijk te verbeteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner