Mclaren zal profiteren van KERS

Komend seizoen keert KERS opnieuw terug naar de F1-grid en dat zou in de kaart spelen van McLaren.
Vorig jaar kende KERS een wisselvallig debuut. Veel teams gebruikten KERS nooit of reden er amper mee. Eigenlijk reden alleen Ferrari en McLaren uitgebreid met het systeem. Net toevallig de twee teams die in 2009 niet echt een vuist konden maken tegenover Brawn GP en Red Bull.

Dit seizoen werd KERS vrijwillig door de teams niet gebruikt, ook al stond het reglement het gebruik van het systeem toe. De teams kwamen echter voor de start van het seizoen overeen dat ze KERS in 2010 niet zouden gebruiken.

Toch zouden net Ferrari en McLaren in 2011 moeten kunnen profiteren van hun eerdere ervaringen met het systeem. Dat beweert toch Jenson Button. Button zelf heeft nooit met KERS gereden, aangezien Brawn GP het niet gebruikte in 2009.

“Ik heb nog nooit met KERS gereden, maar het team heeft het systeem vorig jaar gebruikt. Ze hebben het systeem toen goed gebruikt. Ik kan het weten want ze kwamen bij de start steeds erg dicht bij mij in de buurt.”

“Ze hebben zoveel ervaring op dat vlak dat we waarschijnlijk een serieus voordeel hebben. Zowel McLaren als Force India zullen ervan profiteren, aangezien we beiden Mercedes-motoren gebruiken.”

Tegelijkertijd vindt Button het ook erg spijtig dat de F-duct in 2011 niet meer zal gebruikt worden. Voor McLaren betekende de F-duct een serieus voordeel.

“We hebben geen F-duct meer volgend jaar, wat erg spijtig is aangezien we een fantastisch systeem hadden.”

Benieuwd of McLaren daadwerkelijk in 2011 een streepje voor heeft op de concurrentie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed