“McLaren zou zich zonder punten in een oncomfortabele positie bevinden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP van Australië behaalde McLaren haar eerste punten van het seizoen. Volgens teambaas Andrea Stella was dat na de moeilijke seizoensstart erg belangrijk omdat het team zich anders in een erg oncomfortabele situatie zou bevinden.

Lando Norris finishte als zesde terwijl Oscar Piastri tijdens zijn eerste thuisrace als achtste wist te finishen. Meteen een dubbele puntenfinish dus voor McLaren. Volgens teambaas Andreas Stella erg belangrijk, al beseft hij ook wel dat de situatie voor McLaren niet opeens verandert en de wagen nog steeds een heel stuk competitiever moet worden, zeker als ze minstens net als vorig jaar opnieuw vijfde in het kampioenschap willen worden.

“Het is belangrijk omdat we ons in een oncomfortabele situatie zouden hebben bevonden als we geen punten hadden gescoord,” aldus Stella. “De vijfde plaats is waar we dit seizoen minstens voor gaan.”

Andrea Stella hoopt dat de puntenfinish in Australië een motivatie is voor het ganse team zodat de performance van de wagen verbeterd kan worden.

“Momenteel maakt het niet zoveel uit, we weten dat we de twaalf punten onder speciale omstandigheden hebben behaald. Dat wanneer we de wagen niet verbeteren, dat we niet vijfde zullen blijven,” vertelt de McLaren-teambaas. “Ik zou graag zien dat dit resultaat de 700 mensen die op het circuit en in Woking werken meer energie geven om de wagen te ontwikkelen zodat we regelmatig punten behalen.”