“Meedogenloze Lewis Hamilton zal George Russell uitputten”

Williams Racing
Williams Racing

Voormalig F1-piloot David Coulthard denkt dat de meedogenloosheid die Lewis Hamilton aan de dag zal leggen zijn nieuwe teamgenoot George Russell zal uitputten.

Volgend jaar mag George Russell zich Mercedes-rijder noemen en daar heeft de jonge Brit jarenlang naartoe gewerkt. Maar aan de slag gaan bij een topteam als Mercedes zal een aanpassing worden voor Russell, zo zal hij bijvoorbeeld voor het eerst sinds lang moeten afrekenen met een sterke teamgenoot.

Volgens David Coulthard zal dat voor Russell een van de grootste hordes zijn die hij moet zien te overwinnen.

“Dat zal het zeker en vast zijn,” aldus Coulthard bij ‘Channel 4.’ “Het zal de vorming van George zijn tegenover de rijder van een paar generaties.”

“Dit is waar George Russell een toekomstig wereldkampioen wordt. Omdat hij nog niet gepusht is door zijn teamgenoten, zal het met Lewis heel anders zijn.”

“In het begin zal hij gewoon jong zijn en vol energie. Hij zal fris zijn en dan zal hij worden afgemat door de meedogenloosheid van Lewis, en dat is het punt waarop hij zal groeien als een man.”

In Monza had Russell er alvast alle vertrouwen in dat de strijd met zijn nieuwe teamgenoot hard maar respectvol zal zijn.

“Tijdens mijn junior-carrière waren er een aantal rijders met wie ik qua tempo, en vaak ook op de baan, heel close was,” zei Russell.

“Er is geen reden waarom er meningsverschillen zouden zijn ofzo. Ik weet zeker dat we respectvol tegen elkaar gaan racen, maar tegelijkertijd ook hard, zoals Lewis en Valtteri dat de afgelopen vijf jaar hebben gedaan.”

“Lewis en ik hebben echt een geweldige relatie. We zitten in verschillende fases van onze carrière en we hebben één doel voor volgend jaar, namelijk de wagen ontwikkelen, naar voren stuwen en ervoor zorgen dat we, als twee rijders, onszelf de beste kans geven om de snelste raceauto te hebben.”

“De enige manier waarop we dat gaan doen is door samen te werken om dat te ontwikkelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023