Ralf Schumacher: “Netflix-docu is heel, heel mooi gedaan”

Netflix
Netflix

Ralf Schumacher geeft zijn verdict over de Netflix-documentaire over zijn broer Michael. Hij vindt dat het heel, heel mooi gedaan is.

Na lang wachten was het deze maand eindelijk zover en werd de docufilm over het leven van Michael Schumacher gelanceerd op Netflix. De documentaire gaat niet alleen over de racecarrière van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 maar ook over zijn familieleven.

Er worden nooit eerder vertoonde beelden uit het archief van de familie Schumacher getoond en ook goede vrienden, zoals bijvoorbeeld Jean Todt komen aan het woord. 

De rol van Ralf Schumacher, die zichzelf tussen 1997 en 2007 F1-rijder mocht noemen, is eerder beperkt maar hij laat weten dat hij erg tevreden is over de manier waarop het leven van zijn broer in beeld gebracht werd.

 “Er waren heel wat jaren waar ik er niet bij betrokken was,” zei hij tegen het Duitse ‘Sport1’. “Natuurlijk waren het er veel meer geweest, het was een erg lange tijd.”

“Maar ik denk dat het heel, heel mooi is gedaan, in ieder geval op het gebied van autosport en sport. Ook zijn er een heleboel privé-inzichten, ook van de familie, vooral de kinderen en hun moeder. Dat vond ik echt geweldig, heel open.” 

Ralf blikt ook terug op de periode dat hij en zijn broer allebei F1-rijders waren en vertelt dat de media-aandacht enorm was.

“We waren zo bekend als Helmut Kohl,” grapt Schumacher. “Je kon nergens komen en de tabloidpers was enorm.”

“Voor mij was het net hetzelfde. Ik dacht soms bij mezelf: ’Ik zal blij zijn als dit op een bepaald moment gedaan zal zijn.”

Hij vertelt ook dat hij toen hij een jonge tiener was een goede relatie had met zijn broer. 

“Het was altijd goed,” zei hij. “Maar er is een leeftijdsverschil van zesenhalf jaar. Michael was al vroeg het huis uit. Op zijn zestiende was hij al weg, ik was toen pas tien.”

Toen Ralf aan de slag was in de karting stond zijn broer hem altijd bij met raad en daad en hoewel de dingen in de F1 anders werden beleefden ze een geweldige tijd samen.

“Hij werkte met me samen vanaf het begin, dat was erg nuttig. We hebben geoefend met inhalen. Daarna in de Formule 1 was het een beetje anders, maar niet minder leuk.”

“We hadden een goede jeugd, we brachten veel tijd samen door. We keken uit naar de winter als de kartbaan dicht was en we meer tijd voor onszelf hadden. Dat was geweldig.”

“We hebben een geweldige tijd gehad samen, zeker op zo’n niveau en op de mooiste plekken van de wereld. Dat waren mooie tijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022