"Men moet niet zagen over het misbruiken van de motorbevriezing"

Dat is alvast de mening die Frank Williams erop na houdt. De laatste weken was er heel wat te doen rondom teams die aanpassingen aan de motoren zouden doen onder het mom van bedrijfszekerheid en kostenbesparing. Vooral Renault en Toyota voelden zich benadeeld omdat ze zich, in tegenstelling tot andere motorenbouwers, wel aan de motorbevriezing zouden houden. 

Frank Williams vindt dat men er niet over moet zeuren. Williams erkent wel dat er heel wat speculatie is maar dat er niets aan gedaan kan worden, als alles goedgekeurd is door de FIA.

"Het ligt zeer gevoelig!" aldus Frank Williams. "Zo is er de anekdote die van weet ik veel wie komt, waarbij een rijder van Red Bull uit hun wagen met de Renault-motor stapte en in een Toro Rosso met Ferrari-motor. Daarbij zou de rijder ‘bloody hell!’ geroepen hebben. Of het klopt weet ik niet. Ik wijs Ferrari ook zeker en vast niet met de vinger."

Dat het gerucht is ontstaan met net dei twee teams in de hoofdrol is ook niet verwonderlijk, aangezien de Red Bull en Toro Rosso, op de motor na, bijna identiek dezelfde wagens zijn.

"Feit is wel dat men de blauwdrukken van de motor aan de FIA heeft gegeven. Als men dan doorheen het seizoen herhaaldelijk problemen krijgt met een onderdeel van de motor en men kan dit aantonen, dan staat de FIA een vervanging van dat onderdeel toe," voegde Frank Williams er nog aan toe.

Volgens Frank Williams heeft hij, noch zijn team, reden tot klagen: "Sommige motoren zijn nu eenmaal beter dan andere."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022