Mercedes: “Andretti-Cadillac kan positief zijn voor de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff kan het voor de Formule 1 een goede zaak zijn dat Andretti en Cadillac de startgrid vervoegen. Wolff vindt het wel belangrijk dat nieuwe teams een positieve bijdrage kunnen leveren aan de sport.

“Cadillac en GM, dat is een statement,” aldus Toto Wolff. “Zeker het feit dat ze gaan samenwerken met Andretti is positief.”

“Het is een nieuwe invalshoek waarvan de Formule 1 al dan niet zal profiteren. Niemand zal echter twijfelen aan GM of Cadillac, ze hebben een geschiedenis in de motorsport en het is uiteraard een wereldwijde autoconstructeur.”

Toto Wolff is het ook eens met James Vowles die laat verstaan dat nieuwe deelnemers ook een meerwaarde moeten betekenen voor de sport.

“We staan er altijd voor open dat de sport groeit,” aldus Vowles. “De sport wordt ook op financieel vlak steeds meer een succes. Wie deze omgeving vervoegt moet ook een bijdrage leveren aan de groei, waardoor iedereen zich in een betere positie bevindt of op zijn minst in een neutrale positie. Dat is de uitgangspositie.”

“Er zijn veel leuke dingen wat Amerika en Cadillac betreft. Er is gewoon een nood aan het goed begrijpen van hoe deze sport verder kan groeien.”