Jake Dennis wint Formule E-race in Mexico: Robin Frijns breekt pols, Stoffel Vandoorne net in de punten

ABT motorsport
ABT motorsport

De Brit Jake Dennis heeft de eerste Formule E-race van het nieuwe seizoen gewonnen. In Mexico versloeg Dennis Lucas di Grassi die van op de polepositie mocht starten. De Nederlander Robin Frijns brak tijdens een aanrijding zijn pols.

Bij aanvang van de race slaagde polesitter Lucas di Grassi erin om zijn leidersplaats in de race te behouden. Jake Hughes en Jake Dennis streden achter de Braziliaan voor de tweede plaats. Wat later kregen we een safety car op de baan omdat Robin Frijns op de wagen van zijn voorganger inreed. Voor Robin Frijns had het incident nog nare gevolgen want de Nederlander brak tijdens de aanrijding zijn pols.

Meteen na de safety car moesten Sam Bird en Norman Nato opgeven en kregen we de gele vlag te zien. Na de herstart slaagde Jake Dennis erin om Lucas di Grassi redelijk eenvoudig te passeren en de leiding in de race te veroveren.

Voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne was het een moeizaam raceweekend. Tijdens de kwalificatie slaagde Vandoorne erin er niet in om zich in de top tien te kwalificeren en ook de rae verliep moeizaam. Uiteindelijk slaagde Vandoorne erin om als tiende over de finish te rijden en zo dus net het laatste wk-punt te behalen. Teamgenoot Jean-Eric Vergne finishte op P12.

In de strijd helemaal vooraan reed Jake Dennis gecontroleerd richting de overwinning terwijl Lucas di Grassi en Pascal Wehrlein voor de podiumplaatsen streden. Daarbij haalde Wehrlein het van Lucas di Grassi in de strijd om de tweede plaats.

Op 27 en 28 januari vindt in Saoedi-Arabië de tweede en derde race van het Formule E-seizoen 2023 plaats.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print