“Mick Schumacher kan hetzelfde als Nyck de Vries overkomen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat zijn team misschien wel hetzelfde kan betekenen voor Mick Schumacher als wat het gedaan heeft voor Nyck de Vries.

Mick Schumacher moet zich dit jaar in de rol van reserverijder van Mercedes schikken nadat hij bij Haas aan de kant werd geschoven ten voordele van Nico Hulkenberg. De vorige reserverijder van Mercedes, Nyck de Vries, vergaat het ondertussen beter want hij mag dit seizoen aan de slag als vaste rijder bij AlphaTauri.

Toto Wolff heeft er alle vertrouwen in dat ook Mick Schumacher zich, net als Nyck de Vries, in de rol van reserverijder bij Mercedes zich weer in de kijker zal kunne rijden.

“Het belangrijkste is zijn persoonlijkheid,” aldus Wolff tegenover ‘RacingNews365.’ “Hij is een goed opgeleide, intelligente en getalenteerde jongeman. Je kunt zien dat zijn staat van dienst in zijn juniorcarrière erg goed was, en ik geloof dat als we hem een veilige omgeving kunnen geven om zich verder te ontwikkelen, hij in de toekomst een goede autocoureur in een vast stoeltje kan zijn.”

“Op dezelfde manier waarop we Nyck de Vries hebben moeten laten gaan om hem een carrière te laten opbouwen, zou dat ook met Mick kunnen gebeuren, of dat nu in ons team is of dat we hem ergens anders laten gaan, dat weten we in dit stadium nog niet.”

Nu hoopt Wolff dat Schumacher zijn team zal kunnen helpen met de ervaring die hij tijdens zijn twee seizoenen in de Formule 1 heeft opgedaan.

 “Waar hij enorm aan zal bijdragen is dat hij een jaar lang in de nieuwe generatie F1-bolides heeft gereden,” legde Wolff uit.

“Hij rijdt al twee jaar in de Formule 1, kent de banden, kent de moeilijkheden in het DNA van de huidige generatie F1-bolides.”

“Hij zal super nuttig zijn in de simulator en bij het beoordelen van de auto als geheel. Het zal goed zijn om hem op de baan te hebben in de debriefingruimte, en hij is een geloofwaardige jonge coureur. Dus vanuit dat oogpunt hebben we er zeker baat bij dat Mick bij het team komt.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023