Mercedes-baas: “Ferrari en Haas werken op een zeer intelligente manier samen”

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff biedt de manier waarop Ferrari en het Haas F1 team samenwerken opportuniteiten voor andere teams die in de Formule 1 willen stappen.

Het Haas F1 team wil volgend jaar op de startgrid van de Formule 1 staan. Het F1-team van Gene Haas werkt daarvoor op een intense manier samen met Ferrari als technische partner. Zo zal het Haas F1 team onder meer de motoren van Ferrari gebruiken. Ook de windtunnel van Ferrari wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de eerste F1-bolide van het Haas F1 team.

Haas liet wel reeds duidelijk verstaan dat Ferrari zich niet zal mogen inmengen in de rijderskeuze. Volgens Toto Wolff werken Haas en Ferrari op een erg intelligente manier samen.

“Ik denk dat er verschillende modellen zijn om in de Formule 1 te stappen, maar het model van het Haas F1 team is een erg verstandige manier om dit te doen,” aldus Toto Wolff.

“Het is allemaal volgens de regels en werd afgetoetst bij de FIA. We hebben er alle vertrouwen in dat het eerlijk verloopt. Het biedt een hele resem mogelijkheden voor nieuwe modellen van samenwerking.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022