McLaren: “Betrouwbaarheid is even belangrijk als snelheid”

Volgens Eric Boullier van McLaren is betrouwbaarheid voor de renstal minstens even belangrijk als snelheid.

McLaren-Honda liet na een moeilijk seizoensbegin weten dat de betrouwbaarheid beter leek te zijn en de focus meer naar performantie en snelheid zou verschuiven. In Canada moesten echter opnieuw beide wagens opgeven.

Ondanks het feit dat Honda deze week liet weten dat het haar motor de komende races krachtiger wil maken benadrukt Eric Boullier dat betrouwbaarheid minstens even belangrijk is.

“We kunnen niet ontkennen dat het bijzonder teleurstellend was dat beide wagens in Montreal moesten opgeven. We hebben echter snel onze focus verschoven naar Oostenrijk,” aldus Boullier, racedirecteur bij McLaren-Honda. “De betrouwbaarheid is tijdens onze verdere ontwikkeling steeds enorm belangrijk geweest, zeker wat Fernando zijn wagen betreft. Het is een cruciaal element tijdens een raceweekend dat we moeten zien te verbeteren indien we progressie willen boeken.”

Oostenrijk is echter opnieuw een circuit waarbij motorkracht enorm belangrijk is, waardoor de zwakke punten van McLaren opnieuw zullen benadrukt worden, zelfs al beloofde Honda McLaren een krachtigere motor.

“Op het vlak van performantie verwachten we dat Oostenrijk opnieuw een uitdagend weekend zal worden. Het heeft gelijkaardige karakteristieken als Montreal met hoge topsnelheden en een zware belasting van de remmen.

“Voordat we echter aan performantie en snelheid kunnen denken moeten we van bij het begin op woensdag er voor zorgen dat al onze processen werken. Onze hardware, software en heel onze benadering van het raceweekend moet foutloos verlopen. Zo kunnen we onszelf de best mogelijke kansen geven om de finish te halen. Bovendien kan het zijn dat we strategisch enkele updates dienen te implementeren om onze betrouwbaarheid en performantie te verhogen,” besluit Boullier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022