“We wachten met de motorupdate tot GP van België”

Het Sauber F1 team is niet van plan om op korte termijn de verbeterde Ferrari-motor te gaan gebruiken.

Ferrari heeft sinds de GP van Canada een fel verbeterde versie van haar F1-motor maar bij het Sauber F1 team, dat eveneens met motoren van Ferrari rijdt, zijn ze niet meteen van plan om die verbeterde motor te gaan gebruiken.

Sauber wil de verbeterde Ferrari-motor pas vanaf de GP van België gaan gebruiken. De Zwitserse renstal wil tijdens het raceweekend in België een grote update voor haar wagen introduceren en dan ook de verbeterde Ferrari-motor introduceren.

“Ferrari is nog volop bezig met de verdere ontwikkeling van haar motor. Vanuit dat perspectief verwachten we nog een bijkomende upgrade van de motor na de zomerpauze,” aldus Monisha Kaltenborn, de teambaas van het Sauber F1 team. “Indien dat daadwerkelijk het geval is dan hopen we dat die upgrade samen zal vallen met een groot pakket aan updates voor onze wagen.”

“Spa is een race waarbij een motorupgrade een groot verschil maakt. De komende races zijn op dat vlak minder belangrijk. Spa en Monza zijn echter de circuits waarop je de upgrades voor de motor echt voelt,” besluit Kaltenborn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022