GP van Italië afwisselend in Monza en Imola?

Krijgen we afwisselend een GP van Italië in Monza en Italië? Die kans lijkt alvast groter te worden.

Gisteren raakte bekend dat Imola zich kandidaat stelt om de GP van Italië te organiseren (Lees: Imola vanaf 2017 vervanger van Monza op F1-kalender?). Imola wil immers de GP van Italië organiseren indien Monza daadwerkelijk van de F1-kalender zou verdwijnen.

Een andere mogelijkheid is er echter ook. Zo zou de GP van Italië afwisselend op de circuits van Monza en Imola kunnen plaatsvinden. Vertegenwoordigers van de ‘Autodromo Enzo e Dino Ferrari’ hadden maandag een gesprek in Londen met Bernie Ecclestone. Ze zouden daarbij hebben laten uitschijnen dat een rotatiesysteem tussen Monza en Imola eventueel een mogelijkheid zou kunnen zijn, net als dat de Nürburgring en Hockenheim jarenlang in Duitsland reeds doen. Monza zou het financieel immers niet meer aankunnen om jaarlijks de GP van Italië te organiseren en dan zou Imola kunnen invallen.

“Imola stelt een rotatiesysteem met Monza voor. Dat kan eventueel,” zei Bernie Ecclestone tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “Ik wil koste wat het kost Italië op de F1-kalender houden, maar terwijl Imola mij gecontacteerd heeft, heb ik reeds meer dan een maand niets meer van Monza vernomen.”

Het geduld van Ecclestone voor Monza lijkt bijna op. Reeds enige tijd geleden liet Ecclestone verstaan dat Monza haar verplichtingen dient na te komen en dat het net als de andere circuits een aanvaardbaar bedrag dient te betalen indien het op de F1-kalender wenst te blijven.

‘Er is nog steeds ruimte om de GP van Italië te redden maar het ontbreekt aan geld. De mensen waarmee ik gesproken heb, hebben me zelf niet eens wat tijd gevraagd om te beslissen. Ze laten alles simpelweg op hun beloop.”

“Het is zinloos om te blijven praten. Indien je een F1-race wenst, dan heb je ook geld nodig. Indien er geld is, dan vinden er races plaats,” besluit Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}