Mercedes-baas: “Ik denk dat Max Verstappen er in het zilver goed zou uitzien”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De grote baas van Mercedes, Ola Kallenius, heeft een hint gegeven dat hij niet weigerachtig staat tegenover de komst van Max Verstappen naar het F1-team van Mercedes.

Toto Wolff maakt er geen geheim van dat hij Verstappen graag bij Mercedes zou zien in 2026, wanneer de nieuwe regels van kracht zullen zijn in de Formule 1.

Het feit dat Verstappen nog een contract heeft tot eind 2028 bij Red Bull verandert daar niets aan want het contract van de Nederlander bevat een clausule dat hij kan opstappen als adviseur Dr. Helmut Marko het team zou verlaten.

Tot nu toe was het enkel Toto Wolff die Verstappen openlijk het hof had gemaakt maar nu laat Ola Kallenius, voorzitter van de Mercedes-Benz Group AG, ook laten weten dat Verstappen meer dan welkom is bij het F1-team van het merk met de ster.

“De beste rijder wil de beste auto hebben,” zei Kallenius tegen Sky Sports Duitsland. “En dat is onze taak, om het beste pakket samen te stellen.

“In 2026 worden de kaarten opnieuw geschud. Een nieuwe orde met nieuwe regels. Dat is ook een kans. Wie weet.”

“Maar ik denk dat Max er goed uit zou zien in het zilver, of niet?”

Mercedes heeft in het verleden al bewezen dat het op motorisch vlak goed kan inspelen op nieuwe reglementen. Sinds de de hybride-krachtbronnen hun intrede deden in 2014 waren de motoren van Mercedes veruit de sterkste en wonnen ze acht wereldkampioenschappen op rij bij de constructeurs, maar in 2022 misten ze de boot door de nieuwe aerodynamische regels.

Het gerucht doet de ronde dat ze ook nu veel vooruitgang boeken met de power units die vanaf 2026 hun intrede zullen doen. Red Bull zal vanaf dan ook een speler worden als motorleverancier in samenwerking met Ford maar naar verluidt staan ze daarmee nog niet zover als dat ze zelf gehoopt hadden.