Snoeiharde kritiek voor Sergio Perez: “Hij rijdt in de beste wagen en presteert dramatisch slecht!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na slechte races in Monaco en Canada volgde voor Sergio Perez ook een teleurstellend raceweekend in Spanje. Volgens Christian Horner moet het beter maar vooral verschillende F1-experts zijn snoeihard voor de Mexicaan. Volgens Damon Hill is wat Perez toont dramatisch voor Red Bull.

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner slaagde Sergio Perez er van op P11 op de startgrid in om het ‘strategisch doel’ van het team te behalen. Op dat vlak was Christian Horner dus tevreden maar volgens Horner heeft Red Bull nood aan een Sergio Perez die helemaal vooraan meedoet, zeker in de strijd om de wereldtitel.

“We plaatsten hem op een driestopper,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports’. “Het werkte. Hij slaagde erin om Pierre Gasly tijdens de laatste ronde te passeren. Hij zal vertrouwen hebben gekregen door deze race.”

“Theoretisch voorspelden we dat de achtste plaats het hoogst haalbare was. Dat heeft hij ook verwezenlijkt. Hij zal iets van dit weekend hebben meegenomen maar hij moet vooraan in de mix meedoen.”

Volgens Sky Sports F1-commentator Damon Hill is de performance van Sergio Perez verschrikkelijk voor Red Bull.

“Het valt moeilijk te begrijpen, niet? Je hebt naast McLaren de beste wagen, dat staat vast, maar hij komt niet eens in de buurt van Max Verstappen,” aldus de wereldkampioen van 1996.

“Het betekent dat er vier of vijf gridplaatsen zitten tussen Perez en Verstappen. Dat is dramatisch voor Red Bull, zeker wanneer ze willen dat hij zoveel mogelijk punten scoort of Max helpt verdedigen tijdens de races. Hij geraakt totaal niet op snelheid.”