Mick Schumacher en Jack Doohan gaan bij Alpine F1 team testen voor racezitje in 2025

Alpine
Alpine

Het Alpine F1 team gaat volgende week twee rijders testen met het oog op haar rijderskeuze voor het F1-seizoen 2025: Mick Schumacher en Jack Doohan.

Vorige maand raakte bekend dat Esteban Ocon eind dit seizoen het Alpine F1 team zal verlaten en ook het contract van Pierre Galsy loopt eind dit seizoen af. Algemeen wordt verwacht dat Pierre Gasly waarschijnlijk wel bij het team zal blijven maar Alpine zal sowieso naar minstens één nieuwe rijder op zoek moeten.

Uiteraard kan het daarvoor op zoek buiten de eigen rangen, het voorbije weekend doken er onder andere speculaties op dat ook Alpine zou proberen om Carlos Sainz binnen te halen. Maar ook binnen Alpine zelf zijn er mogelijkheden. Daarbij valt de naam van Mick Schumacher steeds nadrukkelijker.

Mick Schumacher rijdt momenteel voor het WEC-team van Alpine en hij is reserverijder voor het Mercedes F1 team. Volgende week zal Schumacher echter mogen testen voor het Alpine F1 team, net als Jack Doohan, de officiële reserverijder van het Alpine F1 team.

Beide rijders zullen met de Alpine A522 uit het F1-seizoen 2022 op het circuit van Paul Ricard in actie komen. Voor het eerst dit jaar kunnen F1-teams testen met een wagen die ontworpen is volgens de ingrijpende aerodynamische wijzigingen die in 2022 geïntroduceerd werden en waar de huidige wagens verder op gebaseerd zijn.

Voor het Alpine F1 team kan de test met de A522 dan ook een mooie indicatie zijn voor haar rijderskeuze voor het F1-seizoen 2025. Voor Mick Schumacher biedt het alvast een unieke kans om alsnog te proberen een F1-comeback te maken. Onlangs liet voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt nog verstaan dat Mick Schumacher een F1-racezitje verdient en dat Schumacher volgens hem beter is dan de helft van de huidige rijdersgrid.