Mercedes bekent: “Ontwikkeling van onze F1-bolide is al lang gestopt”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft toegegeven dat zijn team al lang gestopt is met grote ontwikkelingen voor de W11 en dat de focus al bijna volledig verschoven is naar de wagen voor volgend jaar.


“We zijn er al lang geleden mee gestopt,” vertelde Toto Wolff op de Nürburgring over de upgrades die Mercedes op haar W11 introduceerde.

“Dat is in het verleden ook vaak iets geweest waarnaar we keken, wanneer je daarmee stopt want niet tijdens ieder kampioenschap kan je je veroorloven om daarmee te stoppen.”

Gezien de grote voorsprong in het kampioenschap wil Mercedes zich duidelijk zo snel mogelijk focussen op de wagen voor 2021, wat op zich opnieuw tot een voorsprong volgend jaar kan leiden.

“De regels veranderen echter redelijk voor volgend jaar. Met dat in het achterhoofd hebben we beslist om, net als de voorbije jaren, de focus naar de wagen van volgend jaar om te schakelen. Dat is ook waarom je de onderlinge prestaties van de teams ziet verschuiven,” aldus Wolff.

“Ik denk dat we altijd een zeer sterke start en midden van het seizoen kennen en wie vervolgens blijft doorontwikkelen kent een sterk einde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021