Mercedes bekent schuld: “Late pitstop Lewis Hamilton was een beginnersfout”

James Allison, technisch directeur bij Mercedes, heeft toegegeven dat het fout was om Lewis Hamilton tijdens de laatste safety car-fase een pitstop te laten maken. “Gewoon dom, een beginnersfout”, aldus Allison.


Toen beide Ferrari’s tegen elkaar reden kwam de safety car de baan op en Hamilton reed toen achter Verstappen. De strategisten van Mercedes twijfelden en Mercedes-strateeg Peter Bonnington zei tegen Hamilton over de boordradio dat een pitstop hem waarschijnlijk een positie zou kosten.

Hamilton antwoordde met: “Jullie nemen de beslissen”, waarna hij aarzelde en vervolgens “Ik kom binnen, ik kom binnen …” zei en de pitlane binnenreed.

Volgens Allison gaf Mercedes Hamilton achteraf gezien foute informatie en leek de beslissing om een pitstop te maken een beginnersfout.

“Het was niet één van de beste races, we deden iets enorm dom,” blikt Allison terug op de Braziliaanse GP.

“We dachten dat we onze positie zouden opofferen voor vers rubber en dat we daarmee vervolgens in staat waren om voor de leiding in de race te gaan.”

“Dat was helemaal niet juist want we offerden twee plaatsen op. We hadden Gasly niet ingecalculeerd en vervolgens werden de brokstukken en de tijd die de safety car op de baan zou doorbrengen veel te kort ingeschat.”

“Het was een rookie-fout van een wagen die niet snel genoeg was en alles leek te proberen om te proberen winnen. We gingen gewoon de fout in,” besloot Allison.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021