Mercedes belemmert onbedoeld de ontwikkeling van de Aston Martin F1-bolide

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De AMR23 is op aerodynamisch vlak duidelijk geïnspireerd op de Red Bull maar onderhuids zit er Mercedes-technologie en net dat kan een verdere ontwikkeling in de weg staan, zo schrijft ‘Formu1a.uno”

Het gaat Aston Martin voor de wind in 2023, de formatie uit Silverstone heeft een flinke stap voorwaarts gezet. Hoewel Aston Martin een klantenteam is van Mercedes en naar verluidt de hele achterkant geleend wordt van de W14, lijkt hun bolide aan de buitenkant sterk op de Red Bull. 

Maar het is vooral de achterkant van de Mercedes die de verdere ontwikkeling van de AMR23 in de weg kan staan.

“De versnellingsbak en de ophanging zijn hetzelfde dan die van de Mercedes. Die onderdelen zijn groter en zwaarder en zorgen voor een slechtere luchtstroom in de diffuser van de AMR23. Die onderdelen zijn onworpen voor een auto met een zeer compact koetswerk, zoals de W14 met het ‘zero sidepod-concept.’”

De combinatie van het aerodynamisch concept van Red Bull en en het mechanische deel van Mercedes werkt elkaar dus tegen in de bolide van Aston Martin. De problemen met de luchtstroom in de diffuser kan deels verholpen worden door de achtervleugel aan te passen maar dat zou dan weer voor meer drag zorgen, wat nadelig zou zijn voor de snelheid op de rechte stukken.