Mercedes bevestigt vertrek uit de Formule E: Wat met Stoffel Vandoorne?

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Zoals verwacht heeft Mercedes deze week haar vertrek uit de Formule E aangekondigd. Eind 2022 zal het merk met de ster de elektrische tegenhanger van de Formule 1 verlaten.

Afgelopen weekend werd er nog stevig gevierd bij Mercedes want Nyck de Vries veroverde de rijderstitel en ook Mercedes kroonde zich tot kampioen. In navolging van BMW en Audi zal echter ook Mercedes na drie jaar aanwezigheid de sport verlaten.

“We zijn in de Formule E gestapt met een open mind over de raceklasse en haar innovatieve benadering van motorsport,” vertelt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Er is enorm veel hard werk gestoken in het opbouwen van het team en het competitief maken ervan. We hebben een ongelooflijke groep mensen die erg getalenteerd zijn en op het allerhoogste niveau presteren.”

“We kunnen trots zijn op onze verwezenlijkingen en in het bijzonder de twee titels die we afgelopen weekend in Berlijn behaalden. Ze zullen een historische mijlpaal zijn in de geschiedenis van de sport alsook die van Mercedes-Benz.”

“We zullen tijdens ons laatste seizoen in de Formule E alles geven zodat we in stijl het achtste Formule E-seizoen kunnen afsluiten.”

Het vertrek van Mercedes uit de Formule E zorgt ervoor dat ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne een onzekere toekomst tegemoet gaat.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print