Mercedes bezorgd over betrouwbaarheid motor: “Opgave in titelstrijd moeten we absoluut vermijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff laat weten dat ze volop aan het bekijken zijn hoe betrouwbaar de motoren nog zijn en of bijvoorbeeld Lewis Hamilton nog een vierde power unit in gebruik moet nemen en de daarbij horen gridstraf zal incasseren.

Valtteri Bottas kreeg voor het tweede raceweekend op rij een nieuwe Mercedes-motor en ook Williams-rijder Nicholas Latifi kreeg na een probleem een nieuwe Mercedes-krachtbron. Het mag duidelijk zijn dat ook Mercedes dit jaar op motorisch vlak in de problemen lijkt te komen.

Vooral in de titelstrijd kan dat belangrijk zijn. Zo incasseerde Max Verstappen een gridpenalty voor een extra Honda-krachtbron die hij in gebruik na maar Verstappen wist de schade van de gridpenalty volledig weg te werken door als tweede te finishen.

Ook bij Lewis Hamilton lijkt Mercedes nog een extra motor in gebruik te moeten nemen, al staat dat blijkbaar nog niet helemaal vast. Wel lijkt Mercedes zich steeds meer zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de Mercedes-motoren waarover Hamilton nog beschikt.

“Momenteel zijn we de performance van de power unit aan het bekijken aangezien we ons vragen stellen daarover. We hebben daarom nog niet beslist welke motoren opnieuw in de ‘pool’ zullen gaan,” aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff.

“We hebben nog enkele mogelijkheden, je moet immers de juiste balans weten te vinden en ervoor zorgen dat er niet plots problemen opduiken in de power unit, niet alleen voor dit jaar maar ook voor de power unit van volgend jaar.”

“We zullen zeker en vast grondig bestuderen hoe we de rest van het seizoen zullen afwerken op het vlak van onze power units.”

In het kader van de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is er geen ruimte om fouten te maken.

“Het is altijd een kwestie van betrouwbaarheid versus performance, het is een dunne lijn waarop je moet zien te balanceren,” aldus Wolff.

“Niet finishen is een ‘no go’ op het vlak van het kampioenschap en niemand, ook niet onze tegenstanders, kunnen zich veroorloven om een raceweekend met nul punten te eindigen,” besluit Toto Wolff.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA