Mercedes blijft verbijsterd achter: “We begrijpen nog steeds niet hoe Max Verstappen dat heeft gedaan”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Ongeloof en verbijstering viel er tijdens de GP van Frankrijk in de garage van Mercedes te bespeuren na de pitstop van Lewis Hamilton. Ook nu nog heerst er ongelooflijk en verbijstering bij Mercedes.

Hamilton kwam na zijn pitstop immers achter Max Verstappen opnieuw de baan op. Daar hadden ze bij Mercedes geen rekening mee gehouden en bij Mercedes begrijpen ze ook niet hoe dat is kunnen gebeuren.

Verstappen maakte een ronde voor Lewis Hamilton zijn eerste pitstop en probeerde zo een zogenaamde ‘undercut’. Bij Mercedes waren ze in de veronderstelling dat ze met een voorsprong van zo’n drie seconden voldoende marge hadden om aan de leiding te blijven.

De ‘computer‘ van Mercedes had het echter mis, Verstappen bleef immers voor Hamilton op de baan terwijl de zevenvoudig F1-kampioen zelf geen fout leek te hebben gemaakt.

“We dachten dat we met iets meer dan drie seconden voorsprong ‘veilig’ waren voor de undercut van Max, maar dat bleek niet het geval te zijn,” aldus Andrew Shovlin van het Mercedes F1 team.

“Zelfs nu nog begrijpen we niet volledig waarom onze modellen ons vertelden dat we oké waren. Dat is duidelijk iets dat we moeten onderzoeken.”

Max Verstappen reed dan wel op zijn nieuw setje banden een erg indrukwekkende outlap, dan nog hadden de drie seconden volgens Shovlin moeten volstaan.

“De harde band was goed en hij was meteen erg goed vanuit de bandenwarmers,” aldus Shovlin. “Dat is iets dat we nog verder moeten zien te bekijken want we begrijpen nog niet goed waarom we de positie verloren.”

“We begrijpen ongeveer tweeënhalve van de drie seconden seconden. Het is echter iets dat we verder in detail moeten uitzoeken om te begrijpen hoe een undercut met zo’n grote achterstand toch succesvol was om de leiding te veroveren.”

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »