Eindelijk gedaan met saaie races in Abu Dhabi?

Daimler Media
Daimler Media

Het Yas Marina Circuit waarop de GP van Abu Dhabi wordt verreden zal deze zomer enkele aanpassingen ondergaan. Die moeten er voor zorgen dat er meer inhaalmogelijkheden zijn en de races aantrekkelijker worden.

Nee, de GP van Abu Dhabi zal niet snel verkozen worden tot meest spectaculaire race van het seizoen. Eerst en vooral werd de titelstrijd meestal al voor de laatste race in Abu Dhabi beslist, maar anderzijds nodigt het circuit ook niet uit tot spektakel met veel inhaalmanoeuvres en gevechten voor positie.

Daarin moet binnenkort echter verandering komen. Er zijn immers plannen om enkele delen van het circuit aan te passen zodat het spektakel vergroot kan worden. De aanpassingen komen er na de jarenlange kritiek op het circuit omwille van de vele saaie races die er al verreden zijn.

“We zijn aan het bekijken hoe we het racen op dit circuit kunnen verbeteren,” aldus Saif Al Noaimi, waarnemend CEO van Abu Dhabi Motorsports Management.

“We hebben geluisterd naar de toeschouwers, de fans, de rijders, de F1 en de FIA en we hebben hard gewerkt om enkele opwindend aanpassingen te doen aan de layout van het circuit.”

“Tijdens de zomer zullen er enkele aanpassingen aan het circuit gebeuren die op tijd klaar zijn voor de GP van Abu Dhabi.”

De komende weken zullen meer details over de aanpassingen bekendgemaakt worden. Er zouden echter aanpassingen gebeuren aan bocht 5, 6 en 7 die vervangen worden door een andere bocht in de aanloop naar de hairpin. Ook bochten 11, 12, 13 en 14 zouden vervangen worden door een ander soort bocht die een beetje overhelt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed