“Moedige keuze van Red Bull om met Max Verstappen als raceleider voor twee pitstops te gaan”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Ross Brawn laat weten dat hij onder de indruk was van de beslissing van Red Bull om Max Verstappen voor een tweede keer binnen te roepen tijdens de GP van Frankrijk terwijl hij de leider in de race was.

De GP van Frankrijk op het Circuit Paul Ricard levert zelden een spannende race op en daar leek het in de beginfase van de editie 2021 ook naartoe te gaan. Maar na de eerste serie pitstops kwam het spektakel langzaam maar zeker op gang en na de tweede serie pitstops konden de fans zich opmaken voor een spannend slotstuk waarin Max Verstappen op het laatste moment aan het langste eind trok.

Ross Brawn geeft in zijn column voor de officiële website van de F1 ook aan dat hij genoten heeft van de race en hij bewondert Red Bull voor het lef dat ze aan de dag gelegd hebben om Max Verstappen als leider een tweede keer binnen te roepen.

“Het is duidelijk dat Mercedes overrompeld werd door de kracht van de undercut,” aldus Brawn.

“Het was duidelijk dat wat er in de race gebeurde niet overeenkwam met de cijfers. Dat was de verrassing. Toen kwam natuurlijk de vraag wie als eerste de trekker overhaalde met een mogelijke tweede stop.”

“Zodra iemand de trekker overhaalt voor een tweede stop, kun je niet een ronde later pitten, want dan is het te laat. Je zou verslagen worden en dan ben je verplicht om nog lang door te gaan.”

“Het was heel moedig van Red Bull om het vanuit leidende positie te doen. Maar ze wilden geen herhaling van Barcelona. Het was echt een competitieve en agressieve aanpak van Red Bull. En dat zorgde voor een geweldige finish.”

Maar Brawn prijst ook het bandenmanagement van Lewis Hamilton tijdens diens tweede stint. Daar bewees hij dat hij zijn bandenslijtage beter onder controle had dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

“Lewis heeft laten zien dat hij in moeilijke omstandigheden meer uit de banden kan halen dan Valtteri, die duidelijk de banden meer op de proef heeft gesteld.”

“Lewis is een meester in het zo lang mogelijk rekken van zijn prestaties. Ik was er zelfs vijf ronden voor het einde nog niet van overtuigd dat Max het zou doen, zo indrukwekkend was Lewis tijdens die stint. Het had alle kanten op kunnen gaan.”

Ondanks het feit dat Brawn genoten heeft van de race kriebelt het toch niet meer om terug aan de pitmuur te gaan zitten.

“Mijn vrouw vroeg me wat ik zou doen als ik weer aan de Mercedes-pitmuur zou staan. Ik zei dat ik blij was dat ik niet aan de pitmuur stond. Ik ben te oud en het zou niet goed zijn voor mijn bloeddruk!” grapte Brawn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed