Mercedes blikt vooruit op Spaanse GP

Op 9 mei zullen we opnieuw aan onze televisieschermen gekluisterd hangen want dan vindt de vijfde wedstrijd van het seizoen plaats. Mercedes blikt alvast vooruit op de Grote Prijs van Spanje.
Voor het eerst in 2010 zal de Formule 1 zich op Europese bodem bevinden. Zowat alle teams zullen met verbeteringen voor de dag komen en dat op zich kan het kampioenschap een totaal andere wending geven. Mercedes GP liet reeds eerder weten dat het haar bolide, de MGP W01, vanaf komende wedstrijd aan Michael Schumacher zou aanpassen. Zowel Nico Rosberg als Schumacher kijken alvast uit naar de Grote Prijs van Spanje.

image

“Het is een aangenaam gevoel om als tweede in de tussenstand aan het Europese seizoen te mogen beginnen. In Spanje zal onze wagen van een erg belangrijke upgrade worden voorzien. Uit gesprekken met de mensen in de fabriek heb ik kunnen ondervinden dat ze enorm hard aan het werk zijn gegaan. We zullen in Europa om meer podiumplaatsen proberen te strijden strijden. Het circuit van Barcelona ligt ons bovendien erg goed. Ik kijk er naar uit”, aldus Nico Rosberg die op dit ogenblik tweede is in het klassement.

Teamgenoot Michael Schumacher kreeg tijdens de afgelopen vier races redelijk wat tegenwind van zowel insiders, voorstanders en tegenstanders. De Duitse legende beseft dat hij vanaf nu beter zal moeten presteren, al is men bij Mercedes GP van mening dat de wagen hem dat in eerste instantie zal moeten toelaten.

“Het Europese seizoen is zowat de aftrap van het seizoen. We zullen nu moeten afwachten naar het resultaat van onze ontwikkeling van de wagen. In Barcelona zullen alle teams met een betere wagen verschijnen. Ons team werkte vooral aan het gebrek aan neerwaartse druk en aan de efficiëntie van de wagen. We zullen een grote stap voorwaarts maken maar het zou niet realistisch zijn om te verwachten dat we plots de absolute top vormen. Ik hoop op een goede race in Spanje en het zou goed zijn om beter voor de dag te komen dan in China. Ik kijk uit naar de komende race en naar de uitdaging die op me wacht”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}