Mercedes dwingt Red Bull en Max Verstappen in favorietenrol voor GP van Monaco

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Mercedes-teambaas Toto Wolff legt de bal in het kamp van de concurrentie door te stellen dat Red Bull komend weekend in de straten van Monaco het te kloppen team is.

Lewis Hamilton en Mercedes kenden een goed begin van het seizoen door drie van de vier gereden races te winnen. Uitdager Max Verstappen moest zich met zijn Red Bull tevreden stellen met één overwinning. 

Men zou dan denken dat het team van Mercedes zonder druk afzakt naar het prinsdom maar niets is minder waar. In de voorbeschouwing van Mercedes stelt teambaas Toto Wolff dat Red Bull de grote favoriet is komend weekend.

“De eerste paar races hebben veel wiel-aan-wiel gevechten en tactische steekspelen opgeleverd in de strijd om de overwinning,” aldus Wolff. 

“Spanje was verre van perfect voor ons, we hebben veel lessen te trekken uit die race. Desalniettemin is terugkomen van een 2-4 in de eerste ronden naar een 1-3 aan het einde van de race een sterk resultaat en daar mogen we trots op zijn als team.”

Wolff denkt dat het circuit van Monaco met zijn hoge downforce-layout beter geschikt is voor de Red Bull RB16B en hij duidt de Oostenrijkse formatie dan ook aan als favoriet voor het weekend.

“Deze race is uniek en werd vorig jaar enorm gemist, we kunnen niet wachten om weer in actie te komen in de straten van Monte Carlo!” gaat Wolff verder.

“Het is zo’n uniek, intens weekend voor de rijders en het team, met geen enkele marge voor fouten. Het houd je scherp en we houden van de uitdaging!”

“Monaco is een circuit met veel downforce en we weten dat dat een van de sterke punten van Red Bull is. Ze waren erg snel in sector drie in Spanje en dat is vaak een goede indicatie voor sterke prestaties in Monaco.”

“We gaan het weekend in in de wetenschap dat zij het te kloppen team zijn, terwijl we ook weten dat we sterke concurrentie zullen krijgen van enkele andere teams.”

“Maar, net als het seizoen tot nu toe, genieten we van de jacht.”

We moeten nog een paar dagen geduld oefenen om te zien of Toto Wolff gelijk zal krijgen. De motoren zullen in Monaco voor de eerste keer brullen op donderdag in plaats van op vrijdag zoals dat tijdens de overige races het geval is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed