McLaren-teambaas: “Lando Norris wordt een ‘toprijder’ maar of hij ooit F1-kampioen wordt …”

McLaren
McLaren

Lando Norris begon bijzonder sterk aan het nieuwe F1-seizoen. De jonge Brit presteerde opmerkelijk beter dan zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo en finishte zelfs een keer op het podium. Indrukwekkende resultaten waarvan ook McLaren-teambaas Andreas Seidl onder de indruk was.

Nadat Seidl enkele weken geleden de loftrompet afstak over Lando Norris werd hem deze keer gevraagd of hij in Norris een nieuwe wereldkampioen zag. Seidl reageerde op zijn geheel eigen manier op de zoveelste suggestie dat McLaren alweer een toekomstig wereldkampioen in haar rangen heeft.

“Ik moet lachen als ik al die commentaren over toekomstige wereldkampioenen lees. Als je alle commentaren van de voorbije 12 maanden leest dan hebben we enorm veel toekomstige wereldkampioenen op de startgrid van de Formule 1 staan,” lacht Seidl.

“Ik vraag me ook af waar al die rijders zullen rijden want er kan ieder jaar slechts één kampioen zijn.”

Uiteraard valt ook Lando Norris zijn naam erg vaak wanneer er over toekomstige wereldkampioenen wordt gesproken.

“Wat Lando betreft is het indrukwekkend om te zien welke progressie hij de voorbije drie jaar heeft gemaakt,” aldus Seidl.

“Het is indrukwekkend om te zien wat hij dit jaar weet te presteren en ik denk dat als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan denk ik dat hij alles in huis heeft om een toprijder in de Formule 1 te worden.”

“Wereldkampioen worden is dan weer een compleet ander verhaal. Dat is iets dat bijzonder moeilijk te voorspellen is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen