Mercedes en McLaren gaan reserverijders delen: Kans op terugkeer Stoffel Vandoorne ?

Volgens het meestal goed ingelichte ‘Racefans.net’ zouden McLaren en Mercedes in 2020 een samenwerking aangaan wat de reserverijders betreft. En daarmee komt ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne opnieuw in beeld.


Voor 2019 ging McLaren wat reserverijders betreft een samenwerking aan met Renault. Ook in 2020 zou er een samenwerking aangegaan worden maar deze keer met Mercedes, dat vanaf 2021 motoren aan McLaren zal leveren.

Stoffel Vandoorne, momenteel actief voor Mercedes in de Formule E en eveneens reserverijder bij het Mercedes F1 team, zou zo plots reserverijder van het McLaren F1 team kunnen worden. En zo kan het plots gebeuren dat Vandoorne opnieuw achter het stuur van een McLaren F1-bolide kruipt. Vandoorne reed in 2017 en 2018 voor McLaren maar moest na twee teleurstellende seizoenen plaats maken voor Lando Norris.

Naast Vandoorne is ook Esteban Gutierrez momenteel reserverijder bij Mercedes. Het zou dus ook kunnen dat Gutierrez indien nodig voor McLaren invalt. Duidelijk is echter wel dat Stoffel Vandoorne nog steeds een waterkansje maakt om ooit terug met een F1-bolide in actie te komen.

Mercedes en McLaren zijn trouwens niet de enige twee F1-teams die reserverijders delen. Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi is bijvoorbeeld reserverijder voor Ferrari terwijl Sebastien Buemi reserverijder is voor zowel Red Bull als AlphaTauri.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print