Mercedes en Racing Point onder vuur: “Ze hebben in 2020 nog data gedeeld”

Mercedes en Racing point komen steeds nadrukkelijker onder vuur te liggen voor de samenwerking die ze hanteren en de data die ze zouden gedeeld hebben.


De voorbije weken lag de focus vooral op het Racing Point F1 team en bleef Mercedes grotendeels buiten schot. Racing Point neemt verschillende onderdelen af bij Mercedes maar sinds 2020 moeten de brake ducts zelf ontworpen en gemaakt worden.

Mercedes moest aan de FIA gegevens bezorgen aangaande het protest van Renault tegen Racing Point over de brake ducts. Mercedes bleef verder buiten schot maar het wordt nu zelf ook steeds nadrukkelijker geviseerd door de concurrentie.

Racing Point beweerde dat het zich voor het kopiëren van de Mercedes W10 op het nemen van foto’s had gebaseerd maar er zouden steeds meer aanwijzingen zijn dat er tussen beide partijen data gedeeld is. Dit zou ook nog in 2020 gebeurd zijn en de concurrentie wil dit nu verder laten onderzoeken.

Ook het Haas F1 team mengt zich nu in het debat. De voorbije jaren lagen ze zelf onder vuur voor hun samenwerking met Ferrari, maar Haas F1-teambaas Guenther Steiner vindt het zelf nu niet kunnen wat er tussen Racing Point en Mercedes is gebeurd.

“Ze hebben in 2020 nog data aan Racing Point gegeven, dat mag gewoonweg niet. Ferrari zou ons nooit de data geven, zoiets is gewoonweg verboden,” aldus Steiner volgens ‘Motorsport.com’.

Steiner is alvast benieuwd wat het protest van de andere teams zal uithalen en naar wat de gevolgen van een eventueel doorgedreven onderzoek zal zijn.

“Indien Mercedes dit jaar inderdaad nog data gedeeld heeft dan kunnen er gevolgen komen. De FIA moet echter eerst uitzoeken of dat daadwerkelijk is gebeurd,” zei Steiner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}